Vi var imponerede over, hvor nemt det var, og det smagte fantastisk. Torskens milde smag kombineret med røgsmagen var yderst delikat.
Vi bringer her med stor tak Oles opskrift på varmrøgede torsk:
Varmrøget fisk på grill er en rigtig lækker spise, og hyggeligt at servere for familie og venner. Der skal bruges en grill med låg, grillkul, frisk fisk, rygesavsmuld, salt, og stanniol.
Man kan ryge stort set alle fisk. De mest fede fisk lægges direkte på grillen, og de mere magre fisk, f.eks. torsk, mørk sej og skrubber, kan med fordel ligge på et stykke stanniol. Skindet beholdes på, da det falder af, når fisken er færdigrøget.
For at fisken kan tage imod røgsmag, skal den drysses med groft salt og ligge i 45-60 minutter alt efter tykkelse. Når den er saltet nok, skylles saltet af, og fisken duppes tør med køkkenrulle.
Fisken lægges herefter på risten i den tændte grill. Der strøs lidt rygesmuld over kullene, og låget lægges på. Det gentages efter behov cirka hvert 4-5 minut, spar ikke på rygesmuldet.
Efter 25-45 minutter, alt efter størrelsen/tykkelsen på fisken er den klar til at spise. Efter smag kan den serveres med sprød salat, flütes, hjemmebagte boller eller nye kartofler. Ole anbefaler også hvidvin til fisken.
Der kan købes helt friskfanget fisk i Langø ellers hos Nakskovs fiskehandlere, der også modtager fisk fra Langø.
Naturlandet kan bestemt anbefale varmrøget fisk efter smagsprøverne. Tusind tak, Ole.