Nakskov Fjord
  • Forside
  • Naturparken
    • Oplev Nakskov Fjord
    • Oplev Vestlolland
    • Turist på Vestlolland
  • Naturen
    • Frøer og Tudser
    • Dagsommerfugle
    • Planter
    • Fugle i fjorden
  • Ativiteter
    • Nakskov Fjorddage
    • Guidede ture
    • Postbåden Vesta
    • Lodshuset
    • For sejl eller motor
    • Cykelture på Vestlolland
    • Natur App
  • Nyheder
    • Nyhedsarkiv
  • Om
    • Kontakt
    • Brugerråd
    • Fotoarkiv
    • Danske Naturparker
    • Logo
    • WAS
  • UK
  • DE

Ørnens Dag på Nakskov Fjord

26/2/2018

 
DOF-Storstrøm og naturvejledningen holdt i går holdt Ørnens Dag på Hestehovedet ved Nakskov. Vi havde fået lov til at låne Nakskov Sejlklubs Klubhus ved havneindløbet. I det kolde vejr var vi taknemmelige over muligheden for kunne komme ind i varmen. Ind imellem var der kortere ture ud til den lille ø Kuddeholm, hvorfra der blev set nok 5 forskellige havørne og mange andre fuglearter.

Fra klubhuset havde vi også en fantastisk udsigt, og fuglene lå næsten lige uden for, så det var et fremragende fugleskjul til dagen. Der lå blandt andet troldænder, blishøns, stor skallesluger, pibeænder og en enkelt toppet skallesluger i Hestehovedet Havn.
​
På Ørnens Dag fik vi besøg af cirka 50 gæster, som alle fik set havørn på Nakskov Fjord.

Viber ved Nakskov

10/2/2018

 
Man kunne jo fristes til at tro, at foråret er kommet til Nakskov, for nu er der masser af viber.

I går da jeg var ude at køre gik der nemlig 20-30 viber på en upløjet rapsmark ved Sæbyholm. Fuglene var ivrigt fødesøgende sammen med blandt andet sjaggere.

Det var en sand fornøjelse at sidde i den varme bil med kameraet, mens fuglene kom nærmere og nærmere. Oplevelsen kan anbefales, for de kommer ret tæt på, når bilen har stået der et stykke tid.

Viberne har nok slet ikke været væk i år, for i den hovedsageligt milde vinter har vi set mange fuglearter blive i landet. Det er såkaldte vejrtrækkere, der kun flyver sydover, hvis det bliver koldt i længere tid.
​
Fotos: Klaus Bek Nielsen

Aflæsning af persontællere

22/1/2018

 
Fredag i sidste uge kunne man møde Lolland Kommunes naturvejledere mange steder i vores naturområder. Det var nemlig tid til at tjekke og nulstille Naturlandets persontællere, som er sat op flere steder, hvor det er interessant at kende og følge udviklingen i antallet af besøgende i naturen.

Ved Naturpark Nakskov Fjord er der opsat 3 besøgstællere. Den fotograferede sidder ved cykelstien i Lindelse. Denne sti er ved at blive omlagt som en del af den nationale cykelrute 8, så det er særligt relevant at følge udviklingen her.

Hver tæller består af en sender og en modtager med ret simpel elektronik, drevet af batterier. De registrerer hver gang, der passerer et menneske eller et større dyr. Tællerne aflæses ved hjælp af et særligt program i en bærbar computer.

Ude i felten kan det aflæste tal ikke altid bruges til så meget, men hjemme kan dataene behandles, så man får et mere realistisk bud på antallet. Den i Lindelse skal dog tjekkes for den har ikke fungeret optimalt. De andre tællere viste mere realistiske antal.
​
Fotos: Klaus Bek Nielsen

Dejlig juletur

27/12/2017

 
Årets juletur med sund motion bød på en 6 kilometer lang tur ved Vindeholme Skov og Næsby Strand. Der var kun 2 tilmeldte, men vi endte alligevel med at være 18 deltagere, så det var et fint fremmødte trods en strid og kold vind.

Det blev en hyggelig tur med frokost omkring bålet ved Næsby Strand inden vi returnerede gennem skoven, hvor der var mere læ.

Undervejs var der lidt formidling om områdets spændende natur. Det foregik blandt andet med ipad for første gang nogensinde. Ved evalueringen til sidst kunne deltagerne bestemt godkende denne form for formidling, som giver bedre mulighed for at vise fotos, film og lyde.
​
Hermed fotoindtryk fra en dejlig tur med veloplagte turdeltagere. Klik på fotos for at se dem større.

Sjaggere i tusindvis

11/12/2017

 
For tiden kan man opleve kæmpestore flokke af de flotte sjaggere, som strejfer rundt i det åbne landskab på jagt efter føde. Flokke med 500-1000 fugle er ret almindelige for tiden.

De er især på jagt efter de sidste tjørnebær, og de store flokke kan hurtig tømme de levende hegn for alle bær, inden de fortsætter til næste område.

Sjaggerne er på størrelse med solsorte og er lidt sky og urolige, så man ser ofte flokkene flyve rundt, hvis noget skræmmer dem. De fugle som vi ser nu er især Skandinaviske vintergæster. Sjagger yngler dog også spredt rundt omkring i landet, men er dog en ret fåtallig ynglefugl på Lolland-Falster.

Det er lige nu, at vi kan opleve de mange sjaggere. Senere på vinteren, når føden bliver mere knap, så flyver de fleste fugle længere sydover, og der bliver kun få fugle tilbage i Danmark.
​
Fotos: Klaus Bek Nielsen. Klik på fotos for at se dem større.

Dronefilm fra Naturpark Nakskov Fjord

26/11/2017

 
På Naturpark Nakskov Fjord er vi ved at planlægge året 2018. Det er blandt andet tanken at afholde et par avancerede foredrag kaldet Nakskov Fjord fra luften.

Her vil vi blandt andet vise nogle imponerende dronefilm, som blev optaget i sensommeren 2016. De er aldrig blevet vist offentligt, men her kan du se en lille teaser, som vi har lavet under vores forberedelse.

Når foredragene afholdes kommer der meget mere.

​Du kan se filmen herunder på vores Youtubekanal. Klik på billedet.
Billede

Foreningen Peter Freuchen stiftes

16/11/2017

 
Billede
I aften, torsdag den 16. nov. kl. 19 er der stiftende generalforsamling i "Foreningen Peter Freuchen" i Nakskov Sejlklubs hus på Hestehoved.
​
Peter Freuchen boede på Enehøje fra 1926 til 1940, så han har i høj grad bidraget til historien i Naturpark Nakskov Fjord.
Formålet med foreningen bliver blandt andet at fremme skabelsen af et Peter Freuchen museum, at afholde relevante ture, arrangere foredrag og meget andet. Det ultimative ønske er at lave en tur til Thule.

Naturgenopretning ved Lindelse

10/11/2017

 
Vi har jævnligt afholdt turen, Rundt om den tørre fjord ved Lindelse. En tur med mange små seværdigheder og fortællinger om det inddæmmede landskab, som holdes tørt med pumper.

Næste gang vi afholder turen, så kan vi fortælle en ny historie: Nu slukkes og nedlægges nemlig en privat pumpe, så en en del af lavbundsarealet kan genopstå som en sø. Den genskabte sø med vådområde bliver ca. 20 hektar (200.000 m2) og genskabes efter indgåelse af aftale mellem ejer, stat og kommune.

Henrik Høegh, formand for Klima- Miljø og Teknikudvalget, glæder sig over, at de sidste detaljer er faldet på plads, og arbejdet kan begynde. "Lolland Kommune løfter med dette projekt en betydelig del af den aftalte vådområdeindsats i et godt samarbejde mellem ejer, stat og kommune. Samtidig er det en særlig glæde, at søen med sin beliggenhed kan bidrage til en bedre miljøtilstand i Nakskov Fjord og på samme tid blive en ny naturperle i Nakskovområdet. Al erfaring fra lignende projekter siger, at området her vil blive en spændende naturlokalitet med et rigt dyreliv”, siger Henrik Høegh.
”Den genskabte natur er godt for miljøet, da søen bliver et af de mange vådområdeprojekter under folketingets vedtagne vådområdeindsats. Her udnytter man vådområders evne til at fjerne kvælstof på vandets vej til de danske farvande. Men det bliver også godt for øjet, for med en beliggenhed på det lave areal op mod Hellenæs Skov kan den nye sø opleves på nært hold fra den nationale cykelrute 8 mellem Nakskov og Lindelse.”

Den nye sø vil reducere kvælstofudledningen til Nakskov Fjord med ca. 8,1 tons om året og dermed give et bidrag til forbedring af fjordens vandkvalitet. Vandet fra oplandet vil blive ledt via Branderslev Å gennem søen. Det bliver sikret, at projektet ikke påvirker afvandingen af arealer udenfor projektområdet.

Projektet koster 8,2 millioner kr., der er bevilget af staten med finansiering fra EU's landdistriktsmidler. Pengene går til jordopkøb, jordfordelingsomkostninger, konsulentbistand og anlægsarbejde. Lolland kommune står for udførelsen af projektet, der er udformet i samarbejde med ejeren, som har indgået en frivillig aftale om erstatning gennem en jordfordeling.

I den kommende tid udarbejder Lolland Kommune detailprojekt med konsulentbistand, indhenter myndighedstilladelser og styrer anlægsarbejdet, der planlægges udført i 2018.

Vi glæder os til at følge arbejdet gennem 2018 og planlægger allerede nu en offentlig tur til næste år, hvorunder du kan se og høre mere om projektet.

Fotos fra sidste års tur og kortet viser området, som bliver genskabt.

Vellykket fugletur

8/10/2017

 
Ved dagens fugletur fik de cirka 20 deltagere og naturvejleren noget af en oplevelse. Det blev det fineste vejr og fuglene kom væltende frem. Det blev faktisk den bedste trækfugledag til dato i år.

Allerede inden turen gik i gang kl 9.30 havde de første musvåger passeret lige hen over hovedet på os. Og så blev det ellers bare ved de næste par timer. Der var konstant fugle i luften. Det blev anslået til 245 musvåger, 8 røde glenter og cirka 50 spurvehøge. Derudover var der en masse småfugle, ringduer og bramgæs.

Det lykkedes ikke naturvejlederen at tage en krone pr. rovfugl som turbetaling, men vi var enige om at det var en skøn oplevelse.

Det kan i øvrigt meddeles at fugletrækket aftog lidt efter kl. 12, men ellers blev det ved resten af dagen, så det blev til mange fugle ved Næsby Strand i dag.
​
Fotos: Klaus Bek Nielsen, klik for at se dem større.

Invasion af korsnæb

8/10/2017

 
Dansk Ornitologisk Forening melder om rekordmange af de flotte lille korsnæb i år. Det har de egentlig kunnet gøre længe, for de har været i landet de sidste 2 måneder. Det er også en fugl som vi kan opleve på Lolland. De kan især findes i Sydlollands sommerhusområder, hvor de flyver rundt og æder frø fra grantræer.

Lille korsnæb er typisk fugle, som vi hører, før vi ser dem. De har nemlig et højlydt og meget karakteristisk flugtkald, som høres på lang afstand, når de flyver rundt.

Du kan høre den meget karakteristisk lyd fra en stor flok i denne lydfil: http://www.xeno-canto.org/382997

Lille korsnæb er en ret sky fugl, så man man kommer sjældent tæt på dem, men det er da lykkedes at få et rimeligt foto på 40 meters afstand her. Dette foto er fra Næsby Strand, hvor der længe har været mange lille korsnæb.

Du kan også læse mere om århundredets invasion af korsnæb her: http://www.dof.dk/om-dof/nyheder?nyhed_id=1591

Billede

Mange trækfugle

30/9/2017

 
Lige for tiden er der et stort fugletræk langs fugleflugtslinien. Desværre har vinden været meget i øst det sidste stykke tid. Det giver et ret uforudsigeligt fugletræk, men nu begynder vinden snart at gå i vest, så kommer der flere fugle på Vestlolland.
​​
Dette skyldes, at fuglene helst vil trække mod vinden. Her på Lolland kan vi derfor opleve, at de følger kysten længst muligt mod vest, for de er lidt nervøse for at flyve ud over åbent vand.

På Vestlolland kan vi særligt opleve et fint fugletræk ved Næsby Strand og undertiden også ved Albuetangen. På de allerbedste dage er der set op til 3000 musvåger ved Næsby Strand. Vi håber at kunne opleve bare noget af dette fantastiske syn, når der er fugletur den 8. oktober.

Hvis du selv tager ud og kigger efter fugle, så kommer der særligt mange røde glenter lige for tiden, der er altid mange af de små spurvehøge og ind imellem kommer der store flokke af musvåger.

Men du kan også være heldig at opleve andre rovfugle. Du kan se et galleri med nogle af vores rovfugle på denne side: www.nakskovfjord.dk/naeligsby-strand.html

Hele vejen rundt om Indrefjorden

28/9/2017

 
Da vi i søndags havde turen, Vandretur hele vejen rundt om Indrefjorden, var Nakskov Web TV med og filmede undervejs på turen. Man kan nu se det færdige resultat på deres hjemmeside.

Det blev en dejlig tur med veloplagte turdeltagere og vi kom vidt omkring i emnerne. Der var noget om aborrene, klimaforandringer, naturgenopretning, fuglene, historien i området, det ændrede landskab og meget andet.

Du kan se filmen på linket herunder. Det er næsten som at være med på turen, men uden trætte ben efter 7 kilometers vandretur.
​
www.nakskovwebtv.dk/2017/09/27/vandretur-hele-vejen-rundt-om-indrefjorden/


Billede

Vilde bier i Lienlund

6/9/2017

 
Forleden var der en af vores dygtige ornitologer som lagde mærke til noget ganske særligt i Lienlund Parken. Det lignede en stor svamp oppe i et træ, men det var noget helt andet.

Han kunne se, at det var en koloni af vilde honningbier. Jeg tog ud og besigtigede stedet. Det var et fascinerende syn. Et stort bibo uden på et egetræ.

Vilde honningbier er blevet meget sjældne, da de siden 1980-erne er blevet angrebet af varroa-mider, som på 3-4 år kan udrydde en koloni, da bierne ikke selv kan bekæmpe miderne. Derfor gør biavlere meget ud af at bekæmpe varroa-miderne.

Disse bier har heller ikke læst, at de skal bo inde i hule træer, så de går en svær vinter i møde, men måske overlever dronningen inde i et træ og kan begynde forfra til næste år.

Der skal lyde en stor tak for tippet til Birger Tørnblad, så vi kan dele denne ejendommelige observation med vores læsere.
​
Fotos af Klaus Bek Nielsen set fra jorden og zoom fra forskellige vinkler.

Fantastiske fjorddage

4/9/2017

 
Nakskov Fjordage 2017 blev nok det mest besøgte nogensinde. På Hestehovedet var der tusinder. Det samme gjorde sig gældende på Langø og Albuen, som er lidt vanskeligere tilgængelig, fik besøg af hundreder.

Arrangørerne blev også begunstiget af et enestående sensommervejr. Særligt søndag var der nærmest havblik på hele fjorden, hvilket kun ses få dage om året.
​
Hermed lidt fotoindtryk fra Albuen, hvor der var en masse arrangementer.
Fotos Klaus Bek Nielsen. Klik på fotos for at se dem større.
Og fra Lolland Kommunes facebook kan vi bringe Erik Graham Lindstrøms fine fotos fra Langø, Albuen og på tur med naturvejleder Klaus Bek Nielsen.

Tidlig morgen på Nakskov Havn

2/9/2017

 
Stille morgen på Nakskov Havn. Morgenroerne vender hjem, byen vågner og vinden tager til, men der er lige en time. Nakskov Fjorddage begynder snart. I dag på Hestehovedet og i morgen på Langø og Albuen.

For de naturinteresserede kan vi røbe, at der lige nu er 3 isfugle på Nakskov Havn. Umulige at fotografere, men de mest opmærksomme kan se de blågrønne "lyn" flyve lavt hen over vandet.
Billede

Massevis af makreller

29/8/2017

 
Når vi gennem sommeren har sejlet på Nakskov Fjord, så har vi flere gange kunnet se store stimer af makreller, som lå og plaskede i vandoverfladen. Undertiden var det nærmest så vandet kogte.

I dag fik gæsterne på postbåden dog en helt særlig oplevelse med makrellerne. Inden afgang lå de nemlig og plaskede lige ved siden af skibet. Det var helt fantastisk at se de strømlinede fisk tæt på. Vi kunne se, at der var mange store fisk.

Det er helt nyt, at makrellerne er begyndt at søge så langt ind i Østersøen. Man kender dem fra andre egne af Danmark, men for bare 3-4 år siden så man dem aldrig på Nakskov Fjord, så det er en meget velkommen fisk, som vi nu kan nyde på fjorden.
​
Det er jo rasende svært at filme gennem vand, men denne lille film kan da give et indtryk af de mange fisk. Særligt til sidst kommer de tæt på.
https://www.youtube.com/watch?v=2fRAQv9a7ew
Billede

Den skønne naturhavn på Albuen

27/8/2017

 
Albuen yderst i Nakskov Fjord har en af Danmarks bedste naturhavne. Skibe med en dybgang på op til til 170 cm kan anløbe via den gravede sejlrende. De laveste steder er i hver ende af renden. Inde i selve Albuehavn er der masser af vand.

Man bør dog være opmærksom på, at kraftig vind fra syd og vest kan give lavvande, men det er sjældent et problem. Inde i Albuehavn ligger yderst Sejlklubbens Bro. Her er så dybt, at man kan ligge meget tæt på land. Længere inde og mest beskyttet findes den gamle Lodsbro. Her er dybden omkring 140 cm, så det er mest for motorbåde.

På Albuen er der bølgelæ for alle vindretninger undtagen øst, men selv fra denne retning er bølgerne begrænsede. I land er der primitivt, men du mødes af en enestående flot natur og et spændende kulturmiljø, som modsvarer manglen på luxus. Det siges at Albuehavn holdes lidt hemmelig blandt sejlere, for man ønsker ikke, at der er for mange, som opdager dette fantastiske og uforstyrrede sted.

Hermed en fotoserie fra lørdag aften, hvor der var et spændende dunkelt lys og fuldstændig havblik.
​
Klik på fotos for at se dem større. Fotos: Klaus Bek Nielsen

Det behøver bestemt ikke være kedeligt at komme op i alderen.

24/8/2017

 
Fra Lolland Kommunes facebookside kan vi bringe følgende historie.

Det behøver bestemt ikke være kedeligt at komme op i alderen. Det kan en række ældre fra Skovcentret og Skolebakken i Nakskov skrive under på.

Et nyt samarbejde mellem Naturvejledningen og de to plejecentre giver beboerne mulighed for at komme på flere forskellige ture i år, og i går aftes var der natsværmertur på programmet.

Aftenen bød først på hygge med kaffe, mens naturvejleder Klaus fortalte og hang lokkesnore op lige uden for Skolebakken. Da det blev helt mørkt, fandtde lygterne frem og gik ud for at tjekke snorene. Natsværmerne kom heldigvis flittigt flyvende og kunne beundres på tæt hold. På den allersidste snor ventede den helt store oplevelse. Her hang nemlig en af de flotteste natsværmere, ”Rødt ordensbånd”, som med et vingefang på 6-7 cm er en konge blandt natsværmere.
​

”Det var næsten lige så sjovt som dengang med løvfrøerne,” sagde en af deltagerne, da turen sluttede kl. 22.

Så er det tid for hvepseedderkopper

10/8/2017

 
I august måned kan du med held kigge efter de flotte hvepseedderkopper, som nu er fuldvoksne. Der er særligt gode muligheder for at se dem lidt ude ad Albuentangen. Du skal kigge lavt i vegetationen langs vejen. Det er også en god aktivitet at sætte børn eller børnebørn til at lede efter de fine dyr.

Hvepseedderkoppen laver typisk sit spin i 20-30 cm´s højde i tæt vegetation. Når først du har opdaget en, så kan du ofte se mange flere. Man skal lige lære at se dem.
Det er særligt de store hunner, der med deres ben breder sig over 3-4 cm, som man lægger mærke til. Hannerne er meget mindre. Hvis du er heldig, så kan du også opleve hunnerne sidde ved deres flotte ægkokoner, som de vogter over. Her overvintrer de små unger.
​
Hvepseedderkoppen er relativt nyindvandret til Danmark, idet den første blev fundet i 1992. Siden har de spredt sig til de fleste landsdele, men er fortsat talrigst i de varme sydøstlige egne.

Fotos: Klaus Bek Nielsen.

Sjove krabbeture

27/7/2017

 
Dagens tur med Kys en fisk og hold en krabbe var noget af en oplevelse med friske turdeltagere. Der var mange som kyssede en fisk og 7-8 personer prøvede også at holde en krabbe i munden. Det er noget af en grænseoverskridende oplevelse.

Her er en af deltagernes fotos og beskrivelse på facebook: HOLD NU OP 😂 nu har vi lige været til "KYS EN FISK OG HOLD EN KRABBE. OMG det var simpelthen så sjovt for både børn og voksne. Tobias og Noah kyssede en aborre og jeg holdt en krabbe i MUNDEN 😮🦀😝😂 WUHUU

Se fotos herunder.
​

Se film med Hans og Edith på Albuen

26/7/2017

 
I går havde vi en af de mange naturvejlederture med Postbåden rundt i Naturpark Nakskov Fjord. Det blev en rigtig hyggelig tur med veloplagte turdeltagere trods regnen.

På Albuen snakkede vi blandt andet om Hans og Edith, som var de sidste fastboende på dette fantastiske sted mellem fjord og bælt. I dag er de desværre væk, men mange har mødt Hans, når de kom med Postbåden til Albuen, hvor han næsten altid stod og tog imod, når han hentede dagens varer.

I dag har Kirsten Margrethe Pedersen, så fundet denne dejlige film om de 4 årstider og Hans og Edith på Albuen. Den skildrer på fineste vis deres liv midt i naturen.
​

http://www.danskkulturarv.dk/dr/hans-og-edith/
​
Billede

Ny køn plante på Enehøje

21/6/2017

 
På Enehøje genskabes langsomt et blomstrende overdrev med mange forskellige planter. Det er en langsom proces, som kan tage adskillige årtier eller måske endda århundreder. 

Stort set hvert år opdages nye plantearter, som er kommet til øen på forskellig vis. Det kan være frø, som er kommet med vinden, i fugleklatter eller andet.

Dette års nye plante er særligt velkommen. Det er den kønne lave blåmunke, der viser sine himmelblå blomster på bakken op mod Peter Freuchens hvalkæber. Det vil sige den er ikke helt ny, for den er 2-årig, så sidste år har den stået uset og gemt mellem græsset uden at blomstre. Det er først nu, at vi kan se de fine blomster.

Blåmunke hører til på overdrevet, og er en yndet nektarplante for en række insekter, så den gavner på flere punkter.

Arkivfoto: Klaus Bek Nielsen.
​
Billede

Sjælden rovterne i Indrefjorden

17/6/2017

 
Torsdag havde vi fugletur med cirka 20 personer. Bortset fra lidt regn lige i begyndelsen var det en dejlig lun aften. Der blev set en masse fugle og til sidst lykkedes det også at opleve de søde skægmejser ret tæt på.

Mens vi stod og kiggede på skægmejserne blev vi distraheret af en stor ternelignende fugl cirka 50 meter væk. Vi snakkede sammen...er det ikke...jo det må det være...tjekkede fuglebogen og sandelig - det var den ret sjældne rovterne, som ingen af os før har set i Indrefjorden.

Det er verdens største terne med et stort og kraftigt rødt næb. Det var en fantastisk oplevelse at se den store fugl fiske foran os, mens den undertiden styrtdykkede på jagt efter fisk.

Du kan læse mere om rovternen hos Dansk Ornitologisk Forening: https://dofbasen.dk/ART/art.php?art=06060
Det flotte foto af rovternen er leveret af den dygtige naturfotograf, Thomas Kehlet. Tusind tak, Thomas.

Opdateret: Rovternen er blevet eftersøgt fredag og lørdag uden held. Hvis der nogen som ser den igen, så vil vi gerne vide det, men den er nok fløjet videre.
​
Billede

Skægmejserne er parate

14/6/2017

 
Vi skulle hilse fra skægmejserne og sige, at de er parate til fugleturen i Indrefjorden i morgen aften kl. 19. 

Da turen blev forberedt i dag lykkedes det sandelig at se 6 af de søde og ret sjældne skægmejser, som gemmer sig godt i rørskoven, så vi håber at det kan gentages i morgen.

Her et par hunner, som lyttede opmærksomt til afspilning af skægmejsesang. 

Billede

Sjældne sølvhejrer i Naturpark Nakskov Fjord

12/6/2017

 
Takket være en af vores opmærksomme læsere kan vi i dag bringe 2 nyheder. Rene Bugajski lagde i går mærke til, at der gik to hvide hejrer ved Trælholm, den lille skovbevoksede halvø over for Strandpromenaden i Nakskov.

Jeg var først lidt skeptisk, for lige præcis der plejer at være mange almindelige fiskehejrer, men vi skrev lidt frem og tilbage og kom frem til at det nok var sølvhejrer, for de var kridhvide.

I dag blev der tid til at kigge efter de hvide hejrer og ganske rigtigt. De gik nok så fint og fiskede mellem de almindelige hejrer. René havde helt ret. Det var sølvhejrer, og det er ikke dårligt. Det er faktisk ret godt i Naturpark Nakskov Fjord.
Sølvhejrer er relativt sjældne på landsplan og i Nakskov Fjord er de meget sjældne gæster, så det er en lille sensation. De kan tydeligt ses fra Strandpromenaden.

Tusind tak for tippet René. Vi skynder os at viderebringe dagens foto af sølvhejrerne. Taget fra strandpromenaden og bemærk den almindelige hejre på fotoet. Sølvhejrerne er karakteriseret ved at være næsten lige så store.

Redigeret 21-06-17: Det lader desværre til at sølvhejrerne er væk for denne gang.

Billede
<<Forrige
Fremad>>
    ​På denne side samler vi alle vores nyheder fra Facebook, så du lettere kan finde dem i nyhedsarkivet. Der opdate-res kun lejlighedsvis.

    ​Vi kan anbefale søgemaskinen herunder.

    Nyhedsarkiv

    Oktober 2018
    September 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    Marts 2018
    Februar 2018
    Januar 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    Marts 2017
    Februar 2017
    Januar 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    April 2016
    Marts 2016
    Februar 2016
    Januar 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    April 2015
    Marts 2015
    Februar 2015
    Januar 2015


Naturpark Nakskov Fjord | c/o Lolland Kommune | Jernbanegade 7 | 4930 Maribo

 Tilgængelighedserklæring (nyt vindue)